Kabeljauwhaasjes met smokey paprikahummus en zeekraalsalade

Kabeljauwhaasjes met smokey paprikahummus en zeekraalsalade

 8 kabeljauwhaasjes a 125 gr
 200 gr pancetta, in dunne plakjes
 3 el olijfolie, plus extra
 4 el roomboter
VOOR DE PAPRIKAHUMMUS
 400 gr kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
 300 gr gegrilde rode paprika (1 pot), goed uitgelekt
 1 boter stok = 113.4 gram knoflook
 1 el gerookte paprikapoeder
 50 ml olijfolie
 citroensap naar smaak toevoegen
VOOR DE ZEEKRAALSALADE
 150 gr Hollandse grijze garnalen
 handvol zeekraal, harde steeltjes verwijderen
 klein handje platte peterselie
 1 el kappertjes (potje), uitgelekt
 schil en sap van 1/2 citroen
Keukenmachine nodig.
1

Maak eerst de hummus.
Pureer de kikkererwten, paprika, knoflook, paprikapoeder en olijfolie in een keukenmachine tot een gladde hummus. Breng op smaak met citroensap, zout en peper. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

2

Bestrooi de vis met zout en peper. Leg 2-3 plakjes pancetta naast elkaar en iets overlappend op een werkvlak. Leg hier een kabeljauwhaasje op en vouw de pancetta om de vis heen. Verpak op deze manier ook de rest van de vis.

3

Meng voor de zeekraalsalade alle ingrediënten en breng op smaak met zout en peper.

4

Verwarm de hummus in een pannetje op laag vuur terwijl je de vis bakt. Verhit de olie in twee koekenpannen. Leg in elke pan 4 stukjes vis en bak ze op laag tot matig vuur 2-3 minuten per kant tot ze goudbruin en gaar zijn. Voeg vlak voordat de vis gaar is nog een klein klontje boter toe.

5

Verdeel de hummus in een lange streep over acht voorverwarmde borden. Leg er de kabeljauw op en verdeel er de zeekraalsalade over. Druppel er nog wat olijfolie over en maal er wat verse peper over.

Serveer bijvoorbeeld met krokante aardappelschijfjes uit de oven met kruiden, zoals rozemarijn en tijm.

Ingrediënten

 8 kabeljauwhaasjes a 125 gr
 200 gr pancetta, in dunne plakjes
 3 el olijfolie, plus extra
 4 el roomboter
VOOR DE PAPRIKAHUMMUS
 400 gr kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
 300 gr gegrilde rode paprika (1 pot), goed uitgelekt
 1 boter stok = 113.4 gram knoflook
 1 el gerookte paprikapoeder
 50 ml olijfolie
 citroensap naar smaak toevoegen
VOOR DE ZEEKRAALSALADE
 150 gr Hollandse grijze garnalen
 handvol zeekraal, harde steeltjes verwijderen
 klein handje platte peterselie
 1 el kappertjes (potje), uitgelekt
 schil en sap van 1/2 citroen
Keukenmachine nodig.

Instructies

1

Maak eerst de hummus.
Pureer de kikkererwten, paprika, knoflook, paprikapoeder en olijfolie in een keukenmachine tot een gladde hummus. Breng op smaak met citroensap, zout en peper. Bewaar tot gebruik in de koelkast.

2

Bestrooi de vis met zout en peper. Leg 2-3 plakjes pancetta naast elkaar en iets overlappend op een werkvlak. Leg hier een kabeljauwhaasje op en vouw de pancetta om de vis heen. Verpak op deze manier ook de rest van de vis.

3

Meng voor de zeekraalsalade alle ingrediënten en breng op smaak met zout en peper.

4

Verwarm de hummus in een pannetje op laag vuur terwijl je de vis bakt. Verhit de olie in twee koekenpannen. Leg in elke pan 4 stukjes vis en bak ze op laag tot matig vuur 2-3 minuten per kant tot ze goudbruin en gaar zijn. Voeg vlak voordat de vis gaar is nog een klein klontje boter toe.

5

Verdeel de hummus in een lange streep over acht voorverwarmde borden. Leg er de kabeljauw op en verdeel er de zeekraalsalade over. Druppel er nog wat olijfolie over en maal er wat verse peper over.

Serveer bijvoorbeeld met krokante aardappelschijfjes uit de oven met kruiden, zoals rozemarijn en tijm.
Kabeljauwhaasjes met smokey paprikahummus en zeekraalsalade