Bagel met gerookte zalm

Bagel met gerookte zalm

 4 bagels met sesamzaad
 400 gr gerookte zalm in plakken of snippers
 200 gr jonge spinazie
 4 witlof
 1 bosje radijsjes
 1 appel
 200 gr mascarpone
 50 gr cambozola
 2 el sesamzaad
 vloeibare honing
 2 el olijfolie
 peper en zout
1

Verwijder de harde kern uit het witlof en snipper fijn.

2

Snij de ongeschilde appel in dunne halvemaantjes.
Snij de radijzen in dunne schijfjes.

3

Rooster de sesamzaadjes 3 à 4 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder boter/olie toe te voegen. Hou apart.

4

Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan. Bak de appel met de honing goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

5

Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de pan en stoof het witlof 4 à 5 min. Voeg tijdens de laatste 2 minuten 3/4 van de spinazie toe en laat slinken. Kruid met peper en zout. verdeel het witlof in een schaal en werk af met de appel en de sesamzaadjes.

6

Doe de mascarpone en de cambozola in een steelpan en verwarm tot een gladde saus. Kruid met peper en zout.

7

Snij intussen de bagels open en rooster ze in een broodrooster (of oven).

8

Bestrijk de bagels met wat kaassaus en verdeel er de rest van de spinazie, de gerookte zalm en enkele schijfjes radijs op.

9

Serveer de bagels met de witlof-spinazieschotel.

Ingrediënten

 4 bagels met sesamzaad
 400 gr gerookte zalm in plakken of snippers
 200 gr jonge spinazie
 4 witlof
 1 bosje radijsjes
 1 appel
 200 gr mascarpone
 50 gr cambozola
 2 el sesamzaad
 vloeibare honing
 2 el olijfolie
 peper en zout

Instructies

1

Verwijder de harde kern uit het witlof en snipper fijn.

2

Snij de ongeschilde appel in dunne halvemaantjes.
Snij de radijzen in dunne schijfjes.

3

Rooster de sesamzaadjes 3 à 4 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder boter/olie toe te voegen. Hou apart.

4

Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan. Bak de appel met de honing goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

5

Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de pan en stoof het witlof 4 à 5 min. Voeg tijdens de laatste 2 minuten 3/4 van de spinazie toe en laat slinken. Kruid met peper en zout. verdeel het witlof in een schaal en werk af met de appel en de sesamzaadjes.

6

Doe de mascarpone en de cambozola in een steelpan en verwarm tot een gladde saus. Kruid met peper en zout.

7

Snij intussen de bagels open en rooster ze in een broodrooster (of oven).

8

Bestrijk de bagels met wat kaassaus en verdeel er de rest van de spinazie, de gerookte zalm en enkele schijfjes radijs op.

9

Serveer de bagels met de witlof-spinazieschotel.

Bagel met gerookte zalm