Bagel met gerookte zalm
Verwijder de harde kern uit het witlof en snipper fijn.
Snij de ongeschilde appel in dunne halvemaantjes.
Snij de radijzen in dunne schijfjes.
Rooster de sesamzaadjes 3 à 4 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder boter/olie toe te voegen. Hou apart.
Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan. Bak de appel met de honing goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de pan en stoof het witlof 4 à 5 min. Voeg tijdens de laatste 2 minuten 3/4 van de spinazie toe en laat slinken. Kruid met peper en zout. verdeel het witlof in een schaal en werk af met de appel en de sesamzaadjes.
Doe de mascarpone en de cambozola in een steelpan en verwarm tot een gladde saus. Kruid met peper en zout.
Snij intussen de bagels open en rooster ze in een broodrooster (of oven).
Bestrijk de bagels met wat kaassaus en verdeel er de rest van de spinazie, de gerookte zalm en enkele schijfjes radijs op.
Serveer de bagels met de witlof-spinazieschotel.
Ingrediënten
Instructies
Verwijder de harde kern uit het witlof en snipper fijn.
Snij de ongeschilde appel in dunne halvemaantjes.
Snij de radijzen in dunne schijfjes.
Rooster de sesamzaadjes 3 à 4 min. in een pan met antiaanbaklaag, zonder boter/olie toe te voegen. Hou apart.
Verhit 1 eetl. olijfolie in dezelfde pan. Bak de appel met de honing goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de pan en stoof het witlof 4 à 5 min. Voeg tijdens de laatste 2 minuten 3/4 van de spinazie toe en laat slinken. Kruid met peper en zout. verdeel het witlof in een schaal en werk af met de appel en de sesamzaadjes.
Doe de mascarpone en de cambozola in een steelpan en verwarm tot een gladde saus. Kruid met peper en zout.
Snij intussen de bagels open en rooster ze in een broodrooster (of oven).
Bestrijk de bagels met wat kaassaus en verdeel er de rest van de spinazie, de gerookte zalm en enkele schijfjes radijs op.
Serveer de bagels met de witlof-spinazieschotel.