Coquilles op gemarineerde rodekool

Coquilles op gemarineerde rodekool

 6 grote (of 12 kleine) coquilles
 1 geperste sinaasappel
 15 el vloeibare honing
 3 el sojasaus
 15 el sesamolie
 200 gr rodekool, flinterdunne reepjes
 5 el peper korrels
 2 el olie
 2 el bieslook, stukjes van 2 cm
1

Verwarm de sinaasappelsap met de honing. Los de honing al roerende op en laat heel even zachtjes koken. Schep een eetlepel van dit mengsel in een kommetje en houd dit apart voor de dressing.

2

Klop door de rest twee eetlepels sojasaus en ½ eetlepel sesamolie en schep de rodekool erdoor. Laat het geheel twee minuten zachtjes koken en laat de rodekool daarna in de marinade afkoelen.

3

Klop de eetlepel apart gehouden sinaasappelmengsel met een eetlepel sojasaus en een eetlepel sesamolie tot een dressing.

4

Plet de peperkorrels in een vijzel of met de bolle kant van een lepel.

5

Halveer de grote coquilles, bestrijk ze met olie en rooster ze in een hete grillpan in 4 minuten mooi bruin en gaar. Keer ze halverwege als ze vanzelf van de ribbels loslaten.

6

Laat de rodekool in een zeef uitlekken en schep de bieslook erdoor. Verdeel de kool in het midden van kleine borden, leg de gegrilde coquilles erop en sprenkel de dressing erover

De coquille of St. Jacobsschelp is een schelpdier dat behoort tot de familie van de kamschelpachtigen. Het eetbare gedeelte is de dikke witte spier die beide schelpen bij elkaar houdt.

Ingrediënten

 6 grote (of 12 kleine) coquilles
 1 geperste sinaasappel
 15 el vloeibare honing
 3 el sojasaus
 15 el sesamolie
 200 gr rodekool, flinterdunne reepjes
 5 el peper korrels
 2 el olie
 2 el bieslook, stukjes van 2 cm

Instructies

1

Verwarm de sinaasappelsap met de honing. Los de honing al roerende op en laat heel even zachtjes koken. Schep een eetlepel van dit mengsel in een kommetje en houd dit apart voor de dressing.

2

Klop door de rest twee eetlepels sojasaus en ½ eetlepel sesamolie en schep de rodekool erdoor. Laat het geheel twee minuten zachtjes koken en laat de rodekool daarna in de marinade afkoelen.

3

Klop de eetlepel apart gehouden sinaasappelmengsel met een eetlepel sojasaus en een eetlepel sesamolie tot een dressing.

4

Plet de peperkorrels in een vijzel of met de bolle kant van een lepel.

5

Halveer de grote coquilles, bestrijk ze met olie en rooster ze in een hete grillpan in 4 minuten mooi bruin en gaar. Keer ze halverwege als ze vanzelf van de ribbels loslaten.

6

Laat de rodekool in een zeef uitlekken en schep de bieslook erdoor. Verdeel de kool in het midden van kleine borden, leg de gegrilde coquilles erop en sprenkel de dressing erover

De coquille of St. Jacobsschelp is een schelpdier dat behoort tot de familie van de kamschelpachtigen. Het eetbare gedeelte is de dikke witte spier die beide schelpen bij elkaar houdt.
Coquilles op gemarineerde rodekool