Dorade uit de oven

Dorade uit de oven

 2 dorades a 500 gr
 5 rode peper
 1 boter stok = 113.4 gram knoflook
 1 cm gember
 1 limoen
 1 el sesamolie
 1 tl vissaus
 Flinke hand koriander (of peterselie)
 olijfolie
 2 el sojasaus
Vraag je visboer om de vis schoon te maken. Dat wil zeggen, de ingewanden eruit en ontschubben.
1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Dep de vis droog met een keukenpapiertje. Snijd de dorade aan iedere kant 3 keer in (niet te diep). Leg de dorade in een ovenschaal bekleed met bakpapier.

3

Maak een marinade van de vissaus, de sojasaus, de sesamolie, een klein scheutje olijfolie en het sap van een halve limoen.

4

Hak de knoflook, de rode peper (zonder zaadjes) en de helft van de gember fijn. Meng dit door de marinade. In principe heb je geen zout en peper nodig want de sojasaus en vissaus zijn zout en het pikante komt van de rode peper.

5

Verdeel de marinade over de buik van de vis en over de inkepingen. Met een theelepeltje kan je het er zo tussen verdelen.

6

Snijd de andere helft van de limoen en de overgebleven gember in dunne plakjes. Verdeel dit samen met de koriander over de buik van de vis.

7

Bak de Thaise Dorade in ongeveer 30 minuten af in de voorverwarmde oven. Hoe lang de vis in de oven moet, hangt af van de grootte van je dorade. Vraag je visboer eventueel om advies.

8

Serveer de dorade uit de oven met een lekkere salade en frietjes ernaast.

Ingrediënten

 2 dorades a 500 gr
 5 rode peper
 1 boter stok = 113.4 gram knoflook
 1 cm gember
 1 limoen
 1 el sesamolie
 1 tl vissaus
 Flinke hand koriander (of peterselie)
 olijfolie
 2 el sojasaus

Instructies

Vraag je visboer om de vis schoon te maken. Dat wil zeggen, de ingewanden eruit en ontschubben.
1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Dep de vis droog met een keukenpapiertje. Snijd de dorade aan iedere kant 3 keer in (niet te diep). Leg de dorade in een ovenschaal bekleed met bakpapier.

3

Maak een marinade van de vissaus, de sojasaus, de sesamolie, een klein scheutje olijfolie en het sap van een halve limoen.

4

Hak de knoflook, de rode peper (zonder zaadjes) en de helft van de gember fijn. Meng dit door de marinade. In principe heb je geen zout en peper nodig want de sojasaus en vissaus zijn zout en het pikante komt van de rode peper.

5

Verdeel de marinade over de buik van de vis en over de inkepingen. Met een theelepeltje kan je het er zo tussen verdelen.

6

Snijd de andere helft van de limoen en de overgebleven gember in dunne plakjes. Verdeel dit samen met de koriander over de buik van de vis.

7

Bak de Thaise Dorade in ongeveer 30 minuten af in de voorverwarmde oven. Hoe lang de vis in de oven moet, hangt af van de grootte van je dorade. Vraag je visboer eventueel om advies.

8

Serveer de dorade uit de oven met een lekkere salade en frietjes ernaast.

Dorade uit de oven