Gebakken dorade met tomaten-basilicumsaus

Gebakken dorade met tomaten-basilicumsaus

 700 gr doradefilet met vel
 10 gr verse basilicumblaadjes
 12 el (citroen)olijfolie
 50 gr broodkruimels
 zout en peper
Voor de saus:
 300 ml visbouillon
 200 ml room
 4 pomodori tomaten
 5 gr verse basilicumblaadjes
 zout en peper
1

Leg de doradefilets in een afsluitbaar bakje. Bestrooi ze met fijngesneden basilicumblaadjes en besprenkel ze met 8 eetlepels (citroen)olijfolie. Draai er wat versgemalen peper over. Laat de filets 4 uur in de koelkast marineren.

2

Doe de visbouillon in een pan en laat het inkoken tot 1 dl.
Voeg de room met de gewassen en in stukjes gesneden pomodori tomaten toe. Laat dit 20 minuten langzaam inkoken onder voortdurend roeren.

3

Wrijf de saus door een zeef, breng op smaak met peper en zout en voeg op het laatste moment de ragfijn gesneden basilicumblaadjes toe.

4

Verhit in een koekenpan 4 el olijfolie, dep de doradefilets droog, verwijder de basilicumblaadjes en bestrooi ze met weinig zeezout.

5

Wentel de doradefilets door het broodkruim en bak ze rustig aan beide zijden in de olijfolie. Haal de filets uit de pan en leg ze op keukenpapier.

Lekker op een laagje aardappelpuree met bijvoorbeeld gestoofde prei.

Ingrediënten

 700 gr doradefilet met vel
 10 gr verse basilicumblaadjes
 12 el (citroen)olijfolie
 50 gr broodkruimels
 zout en peper
Voor de saus:
 300 ml visbouillon
 200 ml room
 4 pomodori tomaten
 5 gr verse basilicumblaadjes
 zout en peper

Instructies

1

Leg de doradefilets in een afsluitbaar bakje. Bestrooi ze met fijngesneden basilicumblaadjes en besprenkel ze met 8 eetlepels (citroen)olijfolie. Draai er wat versgemalen peper over. Laat de filets 4 uur in de koelkast marineren.

2

Doe de visbouillon in een pan en laat het inkoken tot 1 dl.
Voeg de room met de gewassen en in stukjes gesneden pomodori tomaten toe. Laat dit 20 minuten langzaam inkoken onder voortdurend roeren.

3

Wrijf de saus door een zeef, breng op smaak met peper en zout en voeg op het laatste moment de ragfijn gesneden basilicumblaadjes toe.

4

Verhit in een koekenpan 4 el olijfolie, dep de doradefilets droog, verwijder de basilicumblaadjes en bestrooi ze met weinig zeezout.

5

Wentel de doradefilets door het broodkruim en bak ze rustig aan beide zijden in de olijfolie. Haal de filets uit de pan en leg ze op keukenpapier.

Lekker op een laagje aardappelpuree met bijvoorbeeld gestoofde prei.
Gebakken dorade met tomaten-basilicumsaus