Gebakken schol met basilicumsaus

Gebakken schol met basilicumsaus

 2 hele schollen, panklaar
 30 gr verse basilicum
 75 gr Griekse yoghurt
 1 tl gemalen koriander
 ½ citroen
 50 gr bloem
 40 gr boter of vloeibare margarine
1

Doe het basilicum met steeltjes in de keukenmachine en voeg de azijn en 2-3 eetlepels water toe. (Je kan ook een hoge kom en een staafmixer gebruiken.) Pureer het geheel tot een gladde saus en meng de yoghurt en gemalen koriander erdoor. Breng het sausje op smaak met zout en peper en verdun het eventueel met nog een scheutje water, het mag een vrij dunne saus zijn.

2

Knijp de citroen boven de schol uit en wrijf de schollen in met peper en zout. Strooi de bloem op een bord en wentel de schollen er één voor één door. Schud de overtollige bloem er weer af.

3

Verhit de boter in een (vis)pan en bak de schollen (eventueel één voor één) in 4-8 minuten mooi bruin en gaar. Keer de vis voorzichtig met behulp van twee spatels. Serveer de schol op warme borden en zet op elk bord een klein schaaltje met het basilicumsausje.

Ingrediënten

 2 hele schollen, panklaar
 30 gr verse basilicum
 75 gr Griekse yoghurt
 1 tl gemalen koriander
 ½ citroen
 50 gr bloem
 40 gr boter of vloeibare margarine

Instructies

1

Doe het basilicum met steeltjes in de keukenmachine en voeg de azijn en 2-3 eetlepels water toe. (Je kan ook een hoge kom en een staafmixer gebruiken.) Pureer het geheel tot een gladde saus en meng de yoghurt en gemalen koriander erdoor. Breng het sausje op smaak met zout en peper en verdun het eventueel met nog een scheutje water, het mag een vrij dunne saus zijn.

2

Knijp de citroen boven de schol uit en wrijf de schollen in met peper en zout. Strooi de bloem op een bord en wentel de schollen er één voor één door. Schud de overtollige bloem er weer af.

3

Verhit de boter in een (vis)pan en bak de schollen (eventueel één voor één) in 4-8 minuten mooi bruin en gaar. Keer de vis voorzichtig met behulp van twee spatels. Serveer de schol op warme borden en zet op elk bord een klein schaaltje met het basilicumsausje.

Gebakken schol met basilicumsaus