Gefrituurde Hollandse garnalen

Gefrituurde Hollandse garnalen

 60 gr fijne mosterd
 2 bakjes tuinkers geknipt
 500 gr ongepelde Hollandse garnalen
 olie om te frituren
1

Verwarm de oven voor op 100°C.

2

Smeer de mosterd uit op een siliconenmat of bakpapier in een zo dun mogelijke laag. Droog de mosterd 2 uur in de oven.

3

Schakel de oven naar 120°C en droog de mosterd nog 30 min. of tot helemaal droog. Breek de gedroogde mosterd in stukken en verpulver in een blender of specerijenmolentje tot mosterdpoeder.

4

Verhit de olie tot 180°C of tot een blokje brood er goudbruin in kleurt. Frituur de garnalen in porties. Bestuif ze met mosterdpoeder en bestrooi met tuinkers. Eet de ongepelde garnalen gewoon met je vingers, de schil en de kop zijn door het frituren ook eetbaar en lekker zoutig en knapperig.

Bron: Delicious i.o.v. Nederlands Visbureau

Ingrediënten

 60 gr fijne mosterd
 2 bakjes tuinkers geknipt
 500 gr ongepelde Hollandse garnalen
 olie om te frituren

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 100°C.

2

Smeer de mosterd uit op een siliconenmat of bakpapier in een zo dun mogelijke laag. Droog de mosterd 2 uur in de oven.

3

Schakel de oven naar 120°C en droog de mosterd nog 30 min. of tot helemaal droog. Breek de gedroogde mosterd in stukken en verpulver in een blender of specerijenmolentje tot mosterdpoeder.

4

Verhit de olie tot 180°C of tot een blokje brood er goudbruin in kleurt. Frituur de garnalen in porties. Bestuif ze met mosterdpoeder en bestrooi met tuinkers. Eet de ongepelde garnalen gewoon met je vingers, de schil en de kop zijn door het frituren ook eetbaar en lekker zoutig en knapperig.

Bron: Delicious i.o.v. Nederlands Visbureau
Gefrituurde Hollandse garnalen