Gegrilde kreeft met botersaus

Gegrilde kreeft met botersaus

 1 kreeft van +- 500 gr
 2 el olijfolie
 wat verse groenten, verschillende soorten naar keuze
 zout en peper
Voor de saus:
 100 gr boter
 1 gesnipperde sjalot
 100 ml witte wijn
 tijm, laurier, cayennepeper en een mespuntje mosterd
1

Laat een beetje boter smelten in een pannetje en voeg de sjalot, een beetje tijm en wat laurier toe. Zorg ervoor dat de sjalot niet verkleurd.

2

Blus het vervolgens af met de witte wijn en laat het vocht tot een derde inkoken. Bind de saus door met een klopper de boter in kleine klontjes toe te voegen. Zeef de saus en breng hem op smaak met cayennepeper en zout.

3

Snijd de kreeft in de lengte door en bestrooi hem met een beetje peper, zout en olijfolie. Kleur de kreeft aan de vleeszijde op een grill en laat hem verder garen in de oven 6 minuten op 180 graden C.

4

Serveer de kreeft op een groot plat bord. Leg de groenten tussen de scharen en giet wat botersaus op het staartvlees. Serveer de rest van de saus er apart bij.

Kreeft is een fantastisch culinair product in de keuken. Het hele jaar door is er Canadese kreeft te koop in Nederland, in de periode april-juli ook de Oosterscheldekreeft. Deze knijpgrage Zeeuw wordt algemeen erkend als één van de lekkerste ter wereld. Alle reden dus om bij een feestelijke gelegenheid een Oosterscheldekreeft op tafel te zetten.

Ingrediënten

 1 kreeft van +- 500 gr
 2 el olijfolie
 wat verse groenten, verschillende soorten naar keuze
 zout en peper
Voor de saus:
 100 gr boter
 1 gesnipperde sjalot
 100 ml witte wijn
 tijm, laurier, cayennepeper en een mespuntje mosterd

Instructies

1

Laat een beetje boter smelten in een pannetje en voeg de sjalot, een beetje tijm en wat laurier toe. Zorg ervoor dat de sjalot niet verkleurd.

2

Blus het vervolgens af met de witte wijn en laat het vocht tot een derde inkoken. Bind de saus door met een klopper de boter in kleine klontjes toe te voegen. Zeef de saus en breng hem op smaak met cayennepeper en zout.

3

Snijd de kreeft in de lengte door en bestrooi hem met een beetje peper, zout en olijfolie. Kleur de kreeft aan de vleeszijde op een grill en laat hem verder garen in de oven 6 minuten op 180 graden C.

4

Serveer de kreeft op een groot plat bord. Leg de groenten tussen de scharen en giet wat botersaus op het staartvlees. Serveer de rest van de saus er apart bij.

Kreeft is een fantastisch culinair product in de keuken. Het hele jaar door is er Canadese kreeft te koop in Nederland, in de periode april-juli ook de Oosterscheldekreeft. Deze knijpgrage Zeeuw wordt algemeen erkend als één van de lekkerste ter wereld. Alle reden dus om bij een feestelijke gelegenheid een Oosterscheldekreeft op tafel te zetten.
Gegrilde kreeft met botersaus