Gesmoorde scheermessen met knoflook

Gesmoorde scheermessen met knoflook

 300 gr scheermessen (mesheften)
 3 el olijfolie
 2 teentje(s) knoflook, in plakjes
 3 el platte peterselie, fijngehakt
 100 ml medium dry sherry
 200 gr lamsoren
1

Spoel de scheermessen af onder stromend water en laat ze in een vergiet uitlekken.

2

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en fruit de plakjes knoflook zachtjes glazig.

3

Leg de scheermessen in de pan en strooi de peterselie erover. Schenk de sherry erover en smoor de scheermessen 3-4 minuten tot ze allemaal openstaan. Laat het vocht verdampen.

4

Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een wok en roerbak de lamsoren in 2-3 minuten beetgaar. Voeg wat versgemalen zwarte peper naar smaak toe.

5

Verdeel de lamsoren over de borden en leg de scheermessen erop. Schep de jus met plakjes knoflook erop.

Lekker met stokbrood!

Ingrediënten

 300 gr scheermessen (mesheften)
 3 el olijfolie
 2 teentje(s) knoflook, in plakjes
 3 el platte peterselie, fijngehakt
 100 ml medium dry sherry
 200 gr lamsoren

Instructies

1

Spoel de scheermessen af onder stromend water en laat ze in een vergiet uitlekken.

2

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en fruit de plakjes knoflook zachtjes glazig.

3

Leg de scheermessen in de pan en strooi de peterselie erover. Schenk de sherry erover en smoor de scheermessen 3-4 minuten tot ze allemaal openstaan. Laat het vocht verdampen.

4

Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een wok en roerbak de lamsoren in 2-3 minuten beetgaar. Voeg wat versgemalen zwarte peper naar smaak toe.

5

Verdeel de lamsoren over de borden en leg de scheermessen erop. Schep de jus met plakjes knoflook erop.

Lekker met stokbrood!
Gesmoorde scheermessen met knoflook