Gratin van lentegroenten met zalmhaasje

Gratin van lentegroenten met zalmhaasje

 4 zalmhaasjes
 200 gr erwten
 2 courgettes
 200 gr kerstomaten
 4 lente-uitjes
 1 boter stok = 113.4 gram knoflook
 500 gr voorgekookte aardappelschijfjes
 200 ml zure room
 70 gr geraspte kaas
 1 el boter
 1 el Italiaanse kruidenmix, (molen)
 zout en zwarte peper (molen) naar smaak
1

Voorbereiding
- Snij de courgettes in de lengte in 4 en snij in blokjes van 1/2 cm.
- Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn.
- Snij de kerstomaten doormidden.

2

Verwarm de oven voor op 180 °C.

3

Vet een ovenschaal in met de boter en verdeel de aardappelschijfjes erin. Verdeel de knoflook, lente-uitjes, courgettes en de erwten erover.

4

Leg de zalmhaasjes erop en verdeel er de zure room over. Kruid met de Italiaanse kruiden, zwarte peper en zout. Leg de halve kerstomaten rond de zalm.

5

Bestrooi met de geraspte kaas en zet het geheel ± 20 tot 30 min. in de voorverwarmde oven.

Onze drankensuggestie
6

Bier:
De Koninck Amberbier dat licht zoete toetsen combineert met een fijne bitterheid van hop en op het einde toetsen van gebrande mout.

Wijn
Pazo La Maza Albariño – D.O. Rías Baixas – Spanje Frisfruitige witte wijn met een zilte toets in neus en mond.

Ingrediënten

 4 zalmhaasjes
 200 gr erwten
 2 courgettes
 200 gr kerstomaten
 4 lente-uitjes
 1 boter stok = 113.4 gram knoflook
 500 gr voorgekookte aardappelschijfjes
 200 ml zure room
 70 gr geraspte kaas
 1 el boter
 1 el Italiaanse kruidenmix, (molen)
 zout en zwarte peper (molen) naar smaak

Instructies

1

Voorbereiding
- Snij de courgettes in de lengte in 4 en snij in blokjes van 1/2 cm.
- Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn.
- Snij de kerstomaten doormidden.

2

Verwarm de oven voor op 180 °C.

3

Vet een ovenschaal in met de boter en verdeel de aardappelschijfjes erin. Verdeel de knoflook, lente-uitjes, courgettes en de erwten erover.

4

Leg de zalmhaasjes erop en verdeel er de zure room over. Kruid met de Italiaanse kruiden, zwarte peper en zout. Leg de halve kerstomaten rond de zalm.

5

Bestrooi met de geraspte kaas en zet het geheel ± 20 tot 30 min. in de voorverwarmde oven.

Onze drankensuggestie
6

Bier:
De Koninck Amberbier dat licht zoete toetsen combineert met een fijne bitterheid van hop en op het einde toetsen van gebrande mout.

Wijn
Pazo La Maza Albariño – D.O. Rías Baixas – Spanje Frisfruitige witte wijn met een zilte toets in neus en mond.

Gratin van lentegroenten met zalmhaasje