Italiaanse mosselen

Italiaanse mosselen

 4 kg mosselen
 3 el olijfolie
 2 teentje(s) knoflook
 3 tomaten
 3 el pesto alla genovese
 150 ml droge witte wijn
 basilicumblaadjes
1

Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een tik niet sluiten weg.

2

Verhit in een ruime hoge pan de olijfolie. Fruit de knoflook. Schep de tomaat en de pesto erdoor. Schenk de wijn in de pan.

3

Leg de mosselen in de pan en maal er royaal peper over. Kook de mosselen 6-8 min. met deksel, schud iedere 2 minuten en kook tot alle schelpen open staan.

4

Serveer de mosselen, bestrooid met basilicumblaadjes, in het kookvocht. Lekker met ciabatta en een extra schaaltje pesto.

Tip: Zelf pesto maken? Pureer met de staafmixer een handvol basilicumblaadjes met 1 el pijnboompitten, 1 teen knoflook en een flinke scheut extra vierge olijfolie tot een smeuïge pasta. Schep er enkel eetlepels geraspte Parmezaanse kaas door en breng de pesto op smaak met peper.

Ingrediënten

 4 kg mosselen
 3 el olijfolie
 2 teentje(s) knoflook
 3 tomaten
 3 el pesto alla genovese
 150 ml droge witte wijn
 basilicumblaadjes

Instructies

1

Controleer de mosselen: gooi schelpen die stuk zijn of na een tik niet sluiten weg.

2

Verhit in een ruime hoge pan de olijfolie. Fruit de knoflook. Schep de tomaat en de pesto erdoor. Schenk de wijn in de pan.

3

Leg de mosselen in de pan en maal er royaal peper over. Kook de mosselen 6-8 min. met deksel, schud iedere 2 minuten en kook tot alle schelpen open staan.

4

Serveer de mosselen, bestrooid met basilicumblaadjes, in het kookvocht. Lekker met ciabatta en een extra schaaltje pesto.

Tip: Zelf pesto maken? Pureer met de staafmixer een handvol basilicumblaadjes met 1 el pijnboompitten, 1 teen knoflook en een flinke scheut extra vierge olijfolie tot een smeuïge pasta. Schep er enkel eetlepels geraspte Parmezaanse kaas door en breng de pesto op smaak met peper.
Italiaanse mosselen