Kabeljauw met specerijenjus

Kabeljauw met specerijenjus

 4 stukken kabeljauwhaas a 150 gr
 ½ sinasappel, sap én rasp
 ½ el korianderzaadjes
 ½ el mosterdzaadjes
 ½ el komijnzaadjes
 ½ el zwarte peperkorrels
 200 gr zeekraal
 50 gr bloem
 3 el olijfolie
 200 ml medium dry sherry of droge witte wijn
1

Wrijf de kabeljauw in met zout en sinaasappelsap. Laat de stukken zo even liggen.

2

Wrijf de korianderzaadjes, mosterdzaadjes, komijnzaadjes en peperkorrels in een vijzel fijn.

3

Overgiet de zeekraal in een zeef met kokend water en laat de groente goed uitlekken.

4

Wentel de stukken kabeljauw door de bloem en schud de overtollige bloem eraf. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kabeljauw in 8-10 minuten bruin en net gaar.

5

Houd de gebakken kabeljauw warm op een bord onder aluminiumfolie.

6

Roer de fijngewreven zaadjes door het bakvet en bak ze 1-2 minuten tot ze gaan geuren. Schenk de sherry erbij, roer de sinaasappelrasp erdoor en laat het geheel 2-3 minuten bruisend koken tot een licht gebonden jus ontstaat. Voeg zout naar smaak toe.

7

Verdeel de zeekraal over warme borden en leg de stukken kabeljauw erop. Schep de specerijenjus erover.

Lekker met geroosterde krielaardappeltjes: schep krielaardappeltjes in de schil op een bakblik om met olijfolie, zeezout en versgemalen peper en rooster ze in een oven van 220 °C in 20-25 minuten gaar.

Ingrediënten

 4 stukken kabeljauwhaas a 150 gr
 ½ sinasappel, sap én rasp
 ½ el korianderzaadjes
 ½ el mosterdzaadjes
 ½ el komijnzaadjes
 ½ el zwarte peperkorrels
 200 gr zeekraal
 50 gr bloem
 3 el olijfolie
 200 ml medium dry sherry of droge witte wijn

Instructies

1

Wrijf de kabeljauw in met zout en sinaasappelsap. Laat de stukken zo even liggen.

2

Wrijf de korianderzaadjes, mosterdzaadjes, komijnzaadjes en peperkorrels in een vijzel fijn.

3

Overgiet de zeekraal in een zeef met kokend water en laat de groente goed uitlekken.

4

Wentel de stukken kabeljauw door de bloem en schud de overtollige bloem eraf. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de kabeljauw in 8-10 minuten bruin en net gaar.

5

Houd de gebakken kabeljauw warm op een bord onder aluminiumfolie.

6

Roer de fijngewreven zaadjes door het bakvet en bak ze 1-2 minuten tot ze gaan geuren. Schenk de sherry erbij, roer de sinaasappelrasp erdoor en laat het geheel 2-3 minuten bruisend koken tot een licht gebonden jus ontstaat. Voeg zout naar smaak toe.

7

Verdeel de zeekraal over warme borden en leg de stukken kabeljauw erop. Schep de specerijenjus erover.

Lekker met geroosterde krielaardappeltjes: schep krielaardappeltjes in de schil op een bakblik om met olijfolie, zeezout en versgemalen peper en rooster ze in een oven van 220 °C in 20-25 minuten gaar.
Kabeljauw met specerijenjus