Kruidige tilapia met romige groenten

Kruidige tilapia met romige groenten

 4 Tilapiafilet
 1 Broccoli
 250 gr kastanjechampignons
 1 ui
 1 boter stok = 113.4 gram knoflook
 200 ml lichte room
 2 el boter
 instant sausbinder (facultatief)
 1 el olijfolie
 5 tl kerriepoeder
 5 tl paprikapoeder
 peper en zout naar smaak
1

Voorbereiding (minder dan 30 min.)

- Als je diepvries filets gebruikt: Laat de tilapiafilets oppervlakkig ontdooien, spoel af met koud water en dep droog.
- Bij verse filets: spoel af met koud water en dep droog.
- Snij de broccoli in roosjes.
- Snij de kastanjechampignons in 4 of 6.
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
- Meng het kerrie- en paprikapoeder en strijk er oppervlakkig (ontdooide) filets mee in.

2

Kook de broccoliroosjes in 8 min. gaar, in licht gezouten water, giet af en laat deze goed uitlekken.

3

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok en fruit de fijngesnipperde knoflook en ui. Voeg de champignons toe en roerbak 5 min. op een hoge temperatuur. voeg de room toe en maak het geheel op smaak met peper en zout.
Bind eventueel lichtjes met instant sausbinder.

4

Voeg als laatste de gekookte broccoliroosjes toe en laat even warm worden op een lage / middelmatige temperatuur .

5

Smelt de boter in een braadpan en bak de stukken tilapia 3 à 4 minuten aan elke kant. Kruid eventueel naar smaak met peper en zout.

Lekker met aardappelpuree of tagliatelle

Ingrediënten

 4 Tilapiafilet
 1 Broccoli
 250 gr kastanjechampignons
 1 ui
 1 boter stok = 113.4 gram knoflook
 200 ml lichte room
 2 el boter
 instant sausbinder (facultatief)
 1 el olijfolie
 5 tl kerriepoeder
 5 tl paprikapoeder
 peper en zout naar smaak

Instructies

1

Voorbereiding (minder dan 30 min.)

- Als je diepvries filets gebruikt: Laat de tilapiafilets oppervlakkig ontdooien, spoel af met koud water en dep droog.
- Bij verse filets: spoel af met koud water en dep droog.
- Snij de broccoli in roosjes.
- Snij de kastanjechampignons in 4 of 6.
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
- Meng het kerrie- en paprikapoeder en strijk er oppervlakkig (ontdooide) filets mee in.

2

Kook de broccoliroosjes in 8 min. gaar, in licht gezouten water, giet af en laat deze goed uitlekken.

3

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok en fruit de fijngesnipperde knoflook en ui. Voeg de champignons toe en roerbak 5 min. op een hoge temperatuur. voeg de room toe en maak het geheel op smaak met peper en zout.
Bind eventueel lichtjes met instant sausbinder.

4

Voeg als laatste de gekookte broccoliroosjes toe en laat even warm worden op een lage / middelmatige temperatuur .

5

Smelt de boter in een braadpan en bak de stukken tilapia 3 à 4 minuten aan elke kant. Kruid eventueel naar smaak met peper en zout.

Lekker met aardappelpuree of tagliatelle
Kruidige tilapia met romige groenten