Kruidige tilapia met romige groenten
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
- Als je diepvries filets gebruikt: Laat de tilapiafilets oppervlakkig ontdooien, spoel af met koud water en dep droog.
- Bij verse filets: spoel af met koud water en dep droog.
- Snij de broccoli in roosjes.
- Snij de kastanjechampignons in 4 of 6.
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
- Meng het kerrie- en paprikapoeder en strijk er oppervlakkig (ontdooide) filets mee in.
Kook de broccoliroosjes in 8 min. gaar, in licht gezouten water, giet af en laat deze goed uitlekken.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok en fruit de fijngesnipperde knoflook en ui. Voeg de champignons toe en roerbak 5 min. op een hoge temperatuur. voeg de room toe en maak het geheel op smaak met peper en zout.
Bind eventueel lichtjes met instant sausbinder.
Voeg als laatste de gekookte broccoliroosjes toe en laat even warm worden op een lage / middelmatige temperatuur .
Smelt de boter in een braadpan en bak de stukken tilapia 3 à 4 minuten aan elke kant. Kruid eventueel naar smaak met peper en zout.
Ingrediënten
Instructies
Voorbereiding (minder dan 30 min.)
- Als je diepvries filets gebruikt: Laat de tilapiafilets oppervlakkig ontdooien, spoel af met koud water en dep droog.
- Bij verse filets: spoel af met koud water en dep droog.
- Snij de broccoli in roosjes.
- Snij de kastanjechampignons in 4 of 6.
- Snipper de ui en het knoflook fijn.
- Meng het kerrie- en paprikapoeder en strijk er oppervlakkig (ontdooide) filets mee in.
Kook de broccoliroosjes in 8 min. gaar, in licht gezouten water, giet af en laat deze goed uitlekken.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok en fruit de fijngesnipperde knoflook en ui. Voeg de champignons toe en roerbak 5 min. op een hoge temperatuur. voeg de room toe en maak het geheel op smaak met peper en zout.
Bind eventueel lichtjes met instant sausbinder.
Voeg als laatste de gekookte broccoliroosjes toe en laat even warm worden op een lage / middelmatige temperatuur .
Smelt de boter in een braadpan en bak de stukken tilapia 3 à 4 minuten aan elke kant. Kruid eventueel naar smaak met peper en zout.