Mediterrane stoofschotel kabeljauw

Mediterrane stoofschotel kabeljauw

 2 el olijfolie
 100 gr wortel, in kleine blokjes
 350 gr venkel, in kleine blokjes
 1 gele paprika, in kleine blokjes
 15 gr verse basilicum
 2 tak(jes) verse rozemarijn
 1 laurierblad
 2 teentje(s) knoflook, fijngehakt
 800 gr gepelde tomaten op sap uit blik
 1 el tomatenpuree
 5 tl gerookt paprikapoeder
 250 gr gekleurde kleine tomaatjes
 500 gr kabeljauw, in grote stukken gesneden
 vers gemalen zwarte peper en zout naar smaak
 gegrilde tomaatjes met knoflook/chiliolie
1

Verhit in een grote (gietijzeren) pan de olie. Fruit hierin 6 minuten de wortel en venkel zachtjes aan, zonder te kleuren.

2

Voeg de paprika toe en laat 2 minuten zachtjes mee fruiten.

3

Voeg de knoflook toe en fruit 2 minuten zachtjes mee.

4

Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuut mee.

5

Voeg de gepelde tomaten op sap, basilicum, rozemarijn en laurier toe.

6

Breng aan de kook, draai het vuur zacht en laat alles 30 minuten stoven, met de deksel half op de pan. Schep om de 10 minuten even goed om. Breng op smaak met zout & peper.

7

Gebruik je de gegrilde tomaatjes, besprenkel dan een tak met kleine trostomaatjes met wat knoflook/chili-olie en zet ze een half uur in een op 180 °C voorverwarmde oven.

8

Voeg nadat de stoofschotel 30 minuten gegaard heeft, de gekleurde tomaatje en de kabeljauw toe. Deze hoeven maar 5 minuten mee te stoven. Let op: niet te vaak omscheppen, want dan valt de vis uit elkaar.

9

Garneer de vis naar keuze met de gegrilde tomaatjes.

Serveer de vis met knapperig brood, gekookte rijst of pasta.

Ingrediënten

 2 el olijfolie
 100 gr wortel, in kleine blokjes
 350 gr venkel, in kleine blokjes
 1 gele paprika, in kleine blokjes
 15 gr verse basilicum
 2 tak(jes) verse rozemarijn
 1 laurierblad
 2 teentje(s) knoflook, fijngehakt
 800 gr gepelde tomaten op sap uit blik
 1 el tomatenpuree
 5 tl gerookt paprikapoeder
 250 gr gekleurde kleine tomaatjes
 500 gr kabeljauw, in grote stukken gesneden
 vers gemalen zwarte peper en zout naar smaak
 gegrilde tomaatjes met knoflook/chiliolie

Instructies

1

Verhit in een grote (gietijzeren) pan de olie. Fruit hierin 6 minuten de wortel en venkel zachtjes aan, zonder te kleuren.

2

Voeg de paprika toe en laat 2 minuten zachtjes mee fruiten.

3

Voeg de knoflook toe en fruit 2 minuten zachtjes mee.

4

Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuut mee.

5

Voeg de gepelde tomaten op sap, basilicum, rozemarijn en laurier toe.

6

Breng aan de kook, draai het vuur zacht en laat alles 30 minuten stoven, met de deksel half op de pan. Schep om de 10 minuten even goed om. Breng op smaak met zout & peper.

7

Gebruik je de gegrilde tomaatjes, besprenkel dan een tak met kleine trostomaatjes met wat knoflook/chili-olie en zet ze een half uur in een op 180 °C voorverwarmde oven.

8

Voeg nadat de stoofschotel 30 minuten gegaard heeft, de gekleurde tomaatje en de kabeljauw toe. Deze hoeven maar 5 minuten mee te stoven. Let op: niet te vaak omscheppen, want dan valt de vis uit elkaar.

9

Garneer de vis naar keuze met de gegrilde tomaatjes.

Serveer de vis met knapperig brood, gekookte rijst of pasta.
Mediterrane stoofschotel kabeljauw