Op de huid gebakken kabeljauw

Op de huid gebakken kabeljauw

 4 mo(o)t(en) kabeljauw met huid
 300 gr sperziebonen
 Paar takjes zeekraal
 bloem
Voor de botersaus
 40 gr boter
 20 gr bloem
 250 ml bouillon
 zout en peper
Voor de puree
 500 gr kruimige aardappelen
 boter
 100 ml melk
 nootmuskaat
 zout en peper
Puree
1

schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar. Giet af en doe terug in de pan. Voeg wat zout, peper en nootmuskaat toe. Schep 2 eetlepels zachte roomboter erbij en giet de melk in de pan. Stamp de puree zacht, is het nog iets te droog? Voeg dan wat extra melk toe.

2

Maak de sperziebonen schoon, en kook ze in 10 minuutjes beetgaar.

Botersaus
3

laat de boter smelten in een steelpannetje. Vervolgens voeg je de bloem toe en deze bak je al roerend kort (je maakt een roux). Klop met een garde de bouillon erbij zodat er een saus ontstaat. Voeg dan de extra boter toe en breng op smaak met peper en zout. Laat op een heel laag pitje staan om warm te houden.

Kabeljauw
4

Haal de zijde met huid van de kabeljauw door de bloem en klop af. Verhit de koekenpan en doe er wat olijfolie in. Verhit je oven op 160 graden. Bak de kabeljauw op zijn velletje voor een minuut of drie, daarna schep je hem op een schaaltje en laat je hem nog drie minuten nagaren in de oven.

5

Bak heel kort de zeekraal en leg apart.

6

Neem de borden erbij en schep er wat sperzieboontjes op, hierover schenk je wat saus. Daarop leg je de vis met de huid naar boven. Schenk er nog wat saus over en top af met de zeekraal. Serveer met de aardappelpuree.

Ingrediënten

 4 mo(o)t(en) kabeljauw met huid
 300 gr sperziebonen
 Paar takjes zeekraal
 bloem
Voor de botersaus
 40 gr boter
 20 gr bloem
 250 ml bouillon
 zout en peper
Voor de puree
 500 gr kruimige aardappelen
 boter
 100 ml melk
 nootmuskaat
 zout en peper

Instructies

Puree
1

schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar. Giet af en doe terug in de pan. Voeg wat zout, peper en nootmuskaat toe. Schep 2 eetlepels zachte roomboter erbij en giet de melk in de pan. Stamp de puree zacht, is het nog iets te droog? Voeg dan wat extra melk toe.

2

Maak de sperziebonen schoon, en kook ze in 10 minuutjes beetgaar.

Botersaus
3

laat de boter smelten in een steelpannetje. Vervolgens voeg je de bloem toe en deze bak je al roerend kort (je maakt een roux). Klop met een garde de bouillon erbij zodat er een saus ontstaat. Voeg dan de extra boter toe en breng op smaak met peper en zout. Laat op een heel laag pitje staan om warm te houden.

Kabeljauw
4

Haal de zijde met huid van de kabeljauw door de bloem en klop af. Verhit de koekenpan en doe er wat olijfolie in. Verhit je oven op 160 graden. Bak de kabeljauw op zijn velletje voor een minuut of drie, daarna schep je hem op een schaaltje en laat je hem nog drie minuten nagaren in de oven.

5

Bak heel kort de zeekraal en leg apart.

6

Neem de borden erbij en schep er wat sperzieboontjes op, hierover schenk je wat saus. Daarop leg je de vis met de huid naar boven. Schenk er nog wat saus over en top af met de zeekraal. Serveer met de aardappelpuree.

Op de huid gebakken kabeljauw