Paling in ‘t Groen

Paling in ‘t Groen

 1 kg schoongemaakte stoof aal
 50 gr verse peterselie
 50 gr verse kervel
 50 gr verse zuring
 25 gr verse dragon
 4 blaadjes verse salie
 5 tl tijm
 50 gr boter
 1 laurierblad
 500 ml witte wijn
 allesbinder
 peper en zout
 2 eidooiers
 5 citroen geperst
1

Snijd de stoof aal in stukjes van ca. 5 cm. Was de verse kruiden, droog ze en verwijder de dikke stelen. Hak de kruiden fijn.

2

Smelt in een diepe pan de boter, zonder dat hij bruin wordt. Voeg de kruiden, een snufje zout en peper toe en laat de kruiden in 1 minuut in de hete boter slinken. Roer de stukjes paling erdoor. Voeg vervolgens de wijn toe, breng het geheel aan de kook en laat de paling (zonder deksel op de pan) in ca. 10 minuten zachtjes gaar worden.

3

Schep de stukjes paling uit het vocht in een diepe schaal. Voeg aan het vocht zoveel allesbinder toe dat de saus licht gebonden is.

4

Roer de eierdooiers los en meng ze met een beetje van de warme saus. Voeg het mengsel al roerend aan de rest van de saus toe.
De saus mag niet meer koken! Breng de saus op smaak met een beetje citroensap en eventueel nog een snufje zout en peper.

5

Schep de saus over de stukjes paling. Paling in 't groen kan zowel warm als koud geserveerd worden.

Omega 3-vetzuren Deze vis is rijk aan omega 3-vetzuren, welke beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.

Ingrediënten

 1 kg schoongemaakte stoof aal
 50 gr verse peterselie
 50 gr verse kervel
 50 gr verse zuring
 25 gr verse dragon
 4 blaadjes verse salie
 5 tl tijm
 50 gr boter
 1 laurierblad
 500 ml witte wijn
 allesbinder
 peper en zout
 2 eidooiers
 5 citroen geperst

Instructies

1

Snijd de stoof aal in stukjes van ca. 5 cm. Was de verse kruiden, droog ze en verwijder de dikke stelen. Hak de kruiden fijn.

2

Smelt in een diepe pan de boter, zonder dat hij bruin wordt. Voeg de kruiden, een snufje zout en peper toe en laat de kruiden in 1 minuut in de hete boter slinken. Roer de stukjes paling erdoor. Voeg vervolgens de wijn toe, breng het geheel aan de kook en laat de paling (zonder deksel op de pan) in ca. 10 minuten zachtjes gaar worden.

3

Schep de stukjes paling uit het vocht in een diepe schaal. Voeg aan het vocht zoveel allesbinder toe dat de saus licht gebonden is.

4

Roer de eierdooiers los en meng ze met een beetje van de warme saus. Voeg het mengsel al roerend aan de rest van de saus toe.
De saus mag niet meer koken! Breng de saus op smaak met een beetje citroensap en eventueel nog een snufje zout en peper.

5

Schep de saus over de stukjes paling. Paling in 't groen kan zowel warm als koud geserveerd worden.

Omega 3-vetzuren Deze vis is rijk aan omega 3-vetzuren, welke beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.
Paling in ‘t Groen