Pappardelle met langoustines

Pappardelle met langoustines

 28 langoustines
 4 el olijfolie
 1 rode peper, fijngehakt
 2 teentje(s) knoflook, fijngehakt
 400 ml gevogeltefond
 125 ml slagroom
 300 gr pappardelle
 6 bosuitjes, in stukken van 4 cm
 200 gr zeekraal
1

Pel de langoustines: trek eerst de kop eraf, kraak dan de schaal rond het lijfje een beetje en pel de schaal eraf. Trek tot slot het staartje eraf terwijl je dit een beetje draait, zo trek je ook het darmkanaaltje met het staartje mee. Of snijd de bovenkant van het langoustinevlees open en verwijder het darmkanaaltje.

2

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en schep de langoustineschalen en scharen (zonder de koppen) met de rode peper en knoflook erdoor. Bak de schalen 2-3 minuten. Schenk de fond bij de schalen in de pan en breng alles aan de kook. Laat in 15 minuten driekwart van het vocht verdampen.

3

Zeef het resterende vocht boven een andere pan en roer de room met wat zout en versgemalen peper erdoor. Laat dit mengsel zachtjes inkoken tot een romige saus.

4

Kook de pappardelle in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar.

5

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een wok en roerbak de stukken bosui en langoustines 2-3 minuten tot de langoustines roze kleuren. Schep de zeekraal erdoor en bak alles nog 1 minuut.

6

Giet de pappardelle af en roer de pasta en de saus door het langoustinemengsel. Serveer de pasta in warme diepe borden.

Langoustines worden beschouwd als een delicatesse. Het witte visvlees is sappig, lichtelijk zoet en mager. Langoustines hebben doordat ze van zichzelf al een zachte, zoete smaak hebben weinig extra’s nodig.

Ingrediënten

 28 langoustines
 4 el olijfolie
 1 rode peper, fijngehakt
 2 teentje(s) knoflook, fijngehakt
 400 ml gevogeltefond
 125 ml slagroom
 300 gr pappardelle
 6 bosuitjes, in stukken van 4 cm
 200 gr zeekraal

Instructies

1

Pel de langoustines: trek eerst de kop eraf, kraak dan de schaal rond het lijfje een beetje en pel de schaal eraf. Trek tot slot het staartje eraf terwijl je dit een beetje draait, zo trek je ook het darmkanaaltje met het staartje mee. Of snijd de bovenkant van het langoustinevlees open en verwijder het darmkanaaltje.

2

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en schep de langoustineschalen en scharen (zonder de koppen) met de rode peper en knoflook erdoor. Bak de schalen 2-3 minuten. Schenk de fond bij de schalen in de pan en breng alles aan de kook. Laat in 15 minuten driekwart van het vocht verdampen.

3

Zeef het resterende vocht boven een andere pan en roer de room met wat zout en versgemalen peper erdoor. Laat dit mengsel zachtjes inkoken tot een romige saus.

4

Kook de pappardelle in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar.

5

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een wok en roerbak de stukken bosui en langoustines 2-3 minuten tot de langoustines roze kleuren. Schep de zeekraal erdoor en bak alles nog 1 minuut.

6

Giet de pappardelle af en roer de pasta en de saus door het langoustinemengsel. Serveer de pasta in warme diepe borden.

Langoustines worden beschouwd als een delicatesse. Het witte visvlees is sappig, lichtelijk zoet en mager. Langoustines hebben doordat ze van zichzelf al een zachte, zoete smaak hebben weinig extra’s nodig.
Pappardelle met langoustines