Pikante kabeljauw met wilde rijst

Pikante kabeljauw met wilde rijst

 4 stukken kabeljauwfilet van 150 g
 400 gr witte & wilde rijst
 2 el (olijf)olie
 1 á 2 rode pepers zonder zaadjes, in reepjes
 2 uien, gesnipperd
 3 cm verse gemberwortel, geraspt
 1 el kurkuma (geelwortel)
 250 ml volle yoghurt
 1 el verse koriander, gehakt
 1 limoen, in partjes
1

Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

2

Bestrooi de vis met zout.

3

Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak hierin de peper, ui, gemberwortel en kurkuma 3 minuten. Leg de kabeljauw erbij, schep voorzichtig om en bak zachtjes 2 minuten. Schenk de yoghurt erbij en stoof zachtjes 8 minuten.

4

Serveer de kabeljauw met de saus bij de wilde rijst. Strooi de koriander erover en garneer met limoenpartjes.

Ook lekker met chilisaus: verwarm 1 eetlepel sojasaus, 2 eetlepels droge sherry, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel chilisaus. Serveer deze saus bij de gebakken visfilets.

Ingrediënten

 4 stukken kabeljauwfilet van 150 g
 400 gr witte & wilde rijst
 2 el (olijf)olie
 1 á 2 rode pepers zonder zaadjes, in reepjes
 2 uien, gesnipperd
 3 cm verse gemberwortel, geraspt
 1 el kurkuma (geelwortel)
 250 ml volle yoghurt
 1 el verse koriander, gehakt
 1 limoen, in partjes

Instructies

1

Bereid de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.

2

Bestrooi de vis met zout.

3

Verhit de olie in een hapjespan of wok en bak hierin de peper, ui, gemberwortel en kurkuma 3 minuten. Leg de kabeljauw erbij, schep voorzichtig om en bak zachtjes 2 minuten. Schenk de yoghurt erbij en stoof zachtjes 8 minuten.

4

Serveer de kabeljauw met de saus bij de wilde rijst. Strooi de koriander erover en garneer met limoenpartjes.

Ook lekker met chilisaus: verwarm 1 eetlepel sojasaus, 2 eetlepels droge sherry, 1 eetlepel honing, 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel chilisaus. Serveer deze saus bij de gebakken visfilets.
Pikante kabeljauw met wilde rijst

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *