Rolletjes van tong gevuld met pesto en paprika

Rolletjes van tong gevuld met pesto en paprika

 8 kleine tongfilets
 3 gerookte paprika uit pot
 pesto, zelf gemaakt of uit een potje
 peper en zout naar smaak
 8 prikkers
1

Verwarm de oven voor op 175°C.

2

Maak de spiesjes door een filet te bestrijken met wat pesto en strooi er iets peper en zout op.

3

Snijd de paprika in repen die op de tong filets passen.

4

Rol de filets op tot een rolletje en steek er een prikker in. Doe dit met alle filets.

5

Leg de rolletjes in ovenschaal. Zet de ovenschaal in de oven en bak de rolletjes in ongeveer 15 minuten gaar.

Dit gerecht is lekker als amuse, bij de borrel of als onderdeel van het diner. Zo kan het een klein voorafje zijn, of onderdeel van het hoofdgerecht. Je kunt er alle kanten mee op. Omdat tong zich voedt met wormen, weekdieren en kleine kreeftachtigen is de smaak van deze platvis niet typisch vissig, maar lijkt op die van garnalen. Heerlijk in combinatie met pesto en paprika.

Ingrediënten

 8 kleine tongfilets
 3 gerookte paprika uit pot
 pesto, zelf gemaakt of uit een potje
 peper en zout naar smaak
 8 prikkers

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 175°C.

2

Maak de spiesjes door een filet te bestrijken met wat pesto en strooi er iets peper en zout op.

3

Snijd de paprika in repen die op de tong filets passen.

4

Rol de filets op tot een rolletje en steek er een prikker in. Doe dit met alle filets.

5

Leg de rolletjes in ovenschaal. Zet de ovenschaal in de oven en bak de rolletjes in ongeveer 15 minuten gaar.

Dit gerecht is lekker als amuse, bij de borrel of als onderdeel van het diner. Zo kan het een klein voorafje zijn, of onderdeel van het hoofdgerecht. Je kunt er alle kanten mee op. Omdat tong zich voedt met wormen, weekdieren en kleine kreeftachtigen is de smaak van deze platvis niet typisch vissig, maar lijkt op die van garnalen. Heerlijk in combinatie met pesto en paprika.
Rolletjes van tong gevuld met pesto en paprika