Roodbaars met groente uit de oven
500 gr Roodbaarsfilet
5 citroen, uitgeperst
6 el Olijfolie
2 tenen knoflook, fijngehakt
1,50 el Gedroogde Italiaanse kruiden
450 gr Aardappelschijfjes (voorgekookt)
150 gr Winterwortel, in kleine blokjes
2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
5 tomaten, in stukjes
1Verwarm de oven voor op 200 graden ºC. Wrijf de roodbaarsfilets in met citroensap, zout en peper. Meng in een kom de olijfolie met knoflook, Italiaanse kruiden, zout naar smaak en royaal zwarte peper.
2Vet een ovenschaal in en verdeel de aardappelschijfjes over de bodem. Schep er 2 eetlepels kruidenolie door. Leg de visfilets erop.
3Schep de wortel, bleekselderij en tomaten met wat zout en peper naar smaak door de rest van de kruidenolie en verdeel dit mengsel over de roodbaars.
4Zet de schaal in de oven en laat de vis in 20-30 minuten gaat worden.
Serveer met een salade van geraspte courgette met doperwtjes en fijngehakte munt.
Tip Ben je dol op pittig eten, meng dan ook 1-2 theelepels chilipoeder door de kruidenolie.
Wijntip Zuid-Afrikaanse Sauvignons zijn droog met een ingetogen exotische aroma. Dat maakt ze tot makkelijke begeleiders van lekkere visschotels zoals deze roodbaars uit de oven.
Ingrediënten
500 gr Roodbaarsfilet
5 citroen, uitgeperst
6 el Olijfolie
2 tenen knoflook, fijngehakt
1,50 el Gedroogde Italiaanse kruiden
450 gr Aardappelschijfjes (voorgekookt)
150 gr Winterwortel, in kleine blokjes
2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
5 tomaten, in stukjes
Instructies
1Verwarm de oven voor op 200 graden ºC. Wrijf de roodbaarsfilets in met citroensap, zout en peper. Meng in een kom de olijfolie met knoflook, Italiaanse kruiden, zout naar smaak en royaal zwarte peper.
2Vet een ovenschaal in en verdeel de aardappelschijfjes over de bodem. Schep er 2 eetlepels kruidenolie door. Leg de visfilets erop.
3Schep de wortel, bleekselderij en tomaten met wat zout en peper naar smaak door de rest van de kruidenolie en verdeel dit mengsel over de roodbaars.
4Zet de schaal in de oven en laat de vis in 20-30 minuten gaat worden.
Serveer met een salade van geraspte courgette met doperwtjes en fijngehakte munt.
Tip Ben je dol op pittig eten, meng dan ook 1-2 theelepels chilipoeder door de kruidenolie.
Wijntip Zuid-Afrikaanse Sauvignons zijn droog met een ingetogen exotische aroma. Dat maakt ze tot makkelijke begeleiders van lekkere visschotels zoals deze roodbaars uit de oven.
Roodbaars met groente uit de oven