Sashimi salade met wasabi dressing

Sashimi salade met wasabi dressing

 200 gr verse tonijn
 75 gr sla
 1 advocado
 5 komkommer
 1 limoen
 175 gr mango
 5 tl wasabi pasta
 2 el Griekse yoghurt
 1 el limoensap
 1 el azijn
 1 el sesamolie
 1 el honing
1

Doe de sesamzaadjes op een bordje en druk de tonijn hierin zodat er een klein laagje omheen komt. Je kunt de tonijn zo in dunne plakjes snijden of nog kort (30 seconden aan elke zijde) bakken in een droge koekenpan op hoog vuur. (rauw is uiteraard het lekkerst)

2

Snijd de komkommer in linten, de mango en avocado in blokjes en de bosui in ringetjes.

3

Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
½ theelepel wasabi pasta
2 eetlepels Griekse yoghurt
1 eetlepel limoensap
1 eetlepel azijn
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel honing

4

Meng de sla met de blokjes mango, linten komkommer en avocado.
Verdeel dit over borden of kommen. Leg hier de plakjes tonijn op. Druppel hier wat limoen over.
Besprenkel de sashimi salade met de wasabi dressing en bestrooi met bosui. Serveer direct.

Wil je de salade iets machtiger maken als hoofdgerecht, serveer er dan wat rijst bij.
Tip: ipv van tonijn ook lekker met rauwe zalm.

Ingrediënten

 200 gr verse tonijn
 75 gr sla
 1 advocado
 5 komkommer
 1 limoen
 175 gr mango
 5 tl wasabi pasta
 2 el Griekse yoghurt
 1 el limoensap
 1 el azijn
 1 el sesamolie
 1 el honing

Instructies

1

Doe de sesamzaadjes op een bordje en druk de tonijn hierin zodat er een klein laagje omheen komt. Je kunt de tonijn zo in dunne plakjes snijden of nog kort (30 seconden aan elke zijde) bakken in een droge koekenpan op hoog vuur. (rauw is uiteraard het lekkerst)

2

Snijd de komkommer in linten, de mango en avocado in blokjes en de bosui in ringetjes.

3

Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
½ theelepel wasabi pasta
2 eetlepels Griekse yoghurt
1 eetlepel limoensap
1 eetlepel azijn
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel honing

4

Meng de sla met de blokjes mango, linten komkommer en avocado.
Verdeel dit over borden of kommen. Leg hier de plakjes tonijn op. Druppel hier wat limoen over.
Besprenkel de sashimi salade met de wasabi dressing en bestrooi met bosui. Serveer direct.

Wil je de salade iets machtiger maken als hoofdgerecht, serveer er dan wat rijst bij.
Tip: ipv van tonijn ook lekker met rauwe zalm.
Sashimi salade met wasabi dressing