Spaanse viskoekjes

Spaanse viskoekjes

 650 gr wijtingfilet
 5 Spaans pepertje
 2 teentje(s) knoflook
 5 bosje peterselie
 2 sneetjes witbrood
 100 ml Manzanilla of Fino sherry
 arachide of zonnebloemolie
 zoete chilisaus
 limoen
Een feestje of een borrel? Deze Spaanse viskoekjes zijn er ideaal voor! Deze vis in een jasje is heerlijk en dip je lekker weg in de chilisaus. Uit dit recept haal je ongeveer zestien heerlijke Spaanse viskoekjes, zo kan je zelf inschatten voor hoeveel personen jij dit wilt bereiden.
1

Pureer de rauwe vis samen met het pepertje, de knoflook, de peterselie, het in kleinere stukjes gesneden brood en de sherry in een keukenmachine. Draai het tot een homogene massa. Schep de massa in een kom en zet het koud weg.

2

Maak je handen iets vettig met wat olie en vorm van de vismassa platte ‘koekjes’.

3

Verhit een flinke laag olie in een diepe pan.

4

Bak de viskoekjes met niet meer dan 4 tegelijk in de hete olie tot ze goudbruin en gaar zijn. ( ± 3 minuten)

5

Laat ze uitlekken op keukenpapier, houd ze eventueel warm in een voorverwarmde oven van 100˚C.

Ook te bereiden met kabeljauw of koolvis

Ingrediënten

 650 gr wijtingfilet
 5 Spaans pepertje
 2 teentje(s) knoflook
 5 bosje peterselie
 2 sneetjes witbrood
 100 ml Manzanilla of Fino sherry
 arachide of zonnebloemolie
 zoete chilisaus
 limoen

Instructies

Een feestje of een borrel? Deze Spaanse viskoekjes zijn er ideaal voor! Deze vis in een jasje is heerlijk en dip je lekker weg in de chilisaus. Uit dit recept haal je ongeveer zestien heerlijke Spaanse viskoekjes, zo kan je zelf inschatten voor hoeveel personen jij dit wilt bereiden.
1

Pureer de rauwe vis samen met het pepertje, de knoflook, de peterselie, het in kleinere stukjes gesneden brood en de sherry in een keukenmachine. Draai het tot een homogene massa. Schep de massa in een kom en zet het koud weg.

2

Maak je handen iets vettig met wat olie en vorm van de vismassa platte ‘koekjes’.

3

Verhit een flinke laag olie in een diepe pan.

4

Bak de viskoekjes met niet meer dan 4 tegelijk in de hete olie tot ze goudbruin en gaar zijn. ( ± 3 minuten)

5

Laat ze uitlekken op keukenpapier, houd ze eventueel warm in een voorverwarmde oven van 100˚C.

Ook te bereiden met kabeljauw of koolvis
Spaanse viskoekjes