Spinazieflensjes met zalm en schapenkaas

Spinazieflensjes met zalm en schapenkaas

 200 gr gerookte zalm
 100 gr rauwkostmix
 200 gr jonge spinazie
 4 eieren
 5 l melk
 100 gr zachte schapenkaas bv. La Brique de Brebis
 200 gr zelfrijzende bloem
 4 el vinaigrettes
 zonnebloemolie
 1 snufje nootmuskaat
 zout en zwarte peper (molen)
1

Hak de spinazie grof.

2

Klop de eieren los met de melk en voeg beetje bij beetje de bloem toe.
Mix tot een glad deeg.
Roer er de helft van de spinazie door samen met 1 eetl. zonnebloemolie. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

3

Snij de schapenkaas in gelijke plakjes.

4

Verhit 1 theelepel. zonnebloemolie in een koekenpan.
Schep wat beslag in de pan en draai met de pan zodat de bodem mooi dun bedekt is. Bak tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Zet het vuur lager en draai het flensje om met een spatel. Bak verder tot de onderkant goudbruin is. Bak zo 8 flensjes.

5

Verdeel de gerookte zalm en de plakjes schapenkaas over de flensjes.

6

verdeel de rest van de spinazie en de rauwkostmix erover, lepel er de vinaigrette over en rol de flensjes strak op.

TIP: Houdt u niet van schapenkaas? Vervang de schapenkaas in dit recept door verse roomkaas of een sneetje brie.
Kidsproof spinazieflensjes. Een flensje als lunch? Gegarandeerd succes bij de kinderen. Vul ze met hun favoriete groenten, dat gaat ongetwijfeld vlotjes naar binnen.

Ingrediënten

 200 gr gerookte zalm
 100 gr rauwkostmix
 200 gr jonge spinazie
 4 eieren
 5 l melk
 100 gr zachte schapenkaas bv. La Brique de Brebis
 200 gr zelfrijzende bloem
 4 el vinaigrettes
 zonnebloemolie
 1 snufje nootmuskaat
 zout en zwarte peper (molen)

Instructies

1

Hak de spinazie grof.

2

Klop de eieren los met de melk en voeg beetje bij beetje de bloem toe.
Mix tot een glad deeg.
Roer er de helft van de spinazie door samen met 1 eetl. zonnebloemolie. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

3

Snij de schapenkaas in gelijke plakjes.

4

Verhit 1 theelepel. zonnebloemolie in een koekenpan.
Schep wat beslag in de pan en draai met de pan zodat de bodem mooi dun bedekt is. Bak tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Zet het vuur lager en draai het flensje om met een spatel. Bak verder tot de onderkant goudbruin is. Bak zo 8 flensjes.

5

Verdeel de gerookte zalm en de plakjes schapenkaas over de flensjes.

6

verdeel de rest van de spinazie en de rauwkostmix erover, lepel er de vinaigrette over en rol de flensjes strak op.

TIP: Houdt u niet van schapenkaas? Vervang de schapenkaas in dit recept door verse roomkaas of een sneetje brie.
Kidsproof spinazieflensjes. Een flensje als lunch? Gegarandeerd succes bij de kinderen. Vul ze met hun favoriete groenten, dat gaat ongetwijfeld vlotjes naar binnen.
Spinazieflensjes met zalm en schapenkaas