Spinazieflensjes met zalm en schapenkaas
Hak de spinazie grof.
Klop de eieren los met de melk en voeg beetje bij beetje de bloem toe.
Mix tot een glad deeg.
Roer er de helft van de spinazie door samen met 1 eetl. zonnebloemolie. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Snij de schapenkaas in gelijke plakjes.
Verhit 1 theelepel. zonnebloemolie in een koekenpan.
Schep wat beslag in de pan en draai met de pan zodat de bodem mooi dun bedekt is. Bak tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Zet het vuur lager en draai het flensje om met een spatel. Bak verder tot de onderkant goudbruin is. Bak zo 8 flensjes.
Verdeel de gerookte zalm en de plakjes schapenkaas over de flensjes.
verdeel de rest van de spinazie en de rauwkostmix erover, lepel er de vinaigrette over en rol de flensjes strak op.
Ingrediënten
Instructies
Hak de spinazie grof.
Klop de eieren los met de melk en voeg beetje bij beetje de bloem toe.
Mix tot een glad deeg.
Roer er de helft van de spinazie door samen met 1 eetl. zonnebloemolie. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Snij de schapenkaas in gelijke plakjes.
Verhit 1 theelepel. zonnebloemolie in een koekenpan.
Schep wat beslag in de pan en draai met de pan zodat de bodem mooi dun bedekt is. Bak tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Zet het vuur lager en draai het flensje om met een spatel. Bak verder tot de onderkant goudbruin is. Bak zo 8 flensjes.
Verdeel de gerookte zalm en de plakjes schapenkaas over de flensjes.
verdeel de rest van de spinazie en de rauwkostmix erover, lepel er de vinaigrette over en rol de flensjes strak op.