Tajine met zomergroenten en schelvis

Tajine met zomergroenten en schelvis

 4 schelvishaasjes
 2 wortelen
 1 venkel
 1 courgette
 1 plantje platte perseslie
 2 rode uien
 1 boter stok = 113.4 gram knoflook
 1 el boter
 250 gr couscous
 400 gr tomatenstukjes (blik)
 70 gr tomatenpuree (blik)
 2 el olijfolie
 1 el ras el hanout
 1 kaneelstokje
 peper en zout
 200 ml groentebouillon
1

Voorbereiding
- Laat de vis oppervlakkig ontdooien en snij in grove stukken.
- Snipper de rode uiten en het teentje knoflook fijn.
- Snij de wortelen in stukken van ± 2 cm.
- Snij de venkel in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest in fijne plakjes.
- Snij de courgette in blokjes van ± 2 cm.
- Hak de peterselie grof.

2

Verhit de olijfolie in een tajine of grote wok met een zwaar deksel. Voeg de uien en het knoflook toe en bak glazig. Voeg de tomatenpuree, het kaneelstokje en de ras el hanout toe en laat nog 1 min. stoven. Roer regelmatig.

3

Voeg de courgette, de venkel en de wortelen toe en laat nog 2 à 3 min. stoven. Roer regelmatig.

4

Blus met de groentebouillon en voeg de tomatenstukjes toe. Dek af en laat nog ± 10 min. sudderen op een zacht vuur. Roer regelmatig.

5

verdeel de schelvis op de groenten en laat nog 10 à 15 min. sudderen. Roer niet te veel, zodat de vis niet uit elkaar valt.

6

Doe intussen de couscous in een kom en voeg 2,5 dl kokend water toe. Dek af en laat 10 min. wellen. Roer los met een vork en meng er de boter en de helft van de peterselie onder.

7

Breng de tajine op smaak met de rest van de peterselie, peper, zout en eventueel nog wat ras el hanout.

Ingrediënten

 4 schelvishaasjes
 2 wortelen
 1 venkel
 1 courgette
 1 plantje platte perseslie
 2 rode uien
 1 boter stok = 113.4 gram knoflook
 1 el boter
 250 gr couscous
 400 gr tomatenstukjes (blik)
 70 gr tomatenpuree (blik)
 2 el olijfolie
 1 el ras el hanout
 1 kaneelstokje
 peper en zout
 200 ml groentebouillon

Instructies

1

Voorbereiding
- Laat de vis oppervlakkig ontdooien en snij in grove stukken.
- Snipper de rode uiten en het teentje knoflook fijn.
- Snij de wortelen in stukken van ± 2 cm.
- Snij de venkel in 2 en verwijder de harde kern. Snij de rest in fijne plakjes.
- Snij de courgette in blokjes van ± 2 cm.
- Hak de peterselie grof.

2

Verhit de olijfolie in een tajine of grote wok met een zwaar deksel. Voeg de uien en het knoflook toe en bak glazig. Voeg de tomatenpuree, het kaneelstokje en de ras el hanout toe en laat nog 1 min. stoven. Roer regelmatig.

3

Voeg de courgette, de venkel en de wortelen toe en laat nog 2 à 3 min. stoven. Roer regelmatig.

4

Blus met de groentebouillon en voeg de tomatenstukjes toe. Dek af en laat nog ± 10 min. sudderen op een zacht vuur. Roer regelmatig.

5

verdeel de schelvis op de groenten en laat nog 10 à 15 min. sudderen. Roer niet te veel, zodat de vis niet uit elkaar valt.

6

Doe intussen de couscous in een kom en voeg 2,5 dl kokend water toe. Dek af en laat 10 min. wellen. Roer los met een vork en meng er de boter en de helft van de peterselie onder.

7

Breng de tajine op smaak met de rest van de peterselie, peper, zout en eventueel nog wat ras el hanout.

Tajine met zomergroenten en schelvis