Tong met paddenstoelen, abrikoos en pompoen
Verpak de zoete aardappels en de pompoen in het aluminiumfolie en gaar in ca. 50 minuten op 190°C in de oven. Prik na 50 minuten even met een vork in de aardappels en pompoen om te testen hoe ver ze zijn. Ze zijn gaar als ze door en door zacht zijn.
Fruit in de tussentijd de knoflook en het sjalotje aan in de koekenpan en voeg de paddenstoelen en de platte peterselie toe. Breng op smaak met flink wat peper en zeezout. Als de paddenstoelen mooi bruin en gaar zijn, zet dan het vuur uit en laat alles in de warme pan liggen.
Snijd de gegaarde zoete aardappels doormidden en schep eenvoudig de aardappel uit de schil met een lepel. Doe dit ook met de pompoen. Pureer met de hand en schep de crème fraîche er doorheen. Gebruik de staafmixer om de puree egaler van textuur te maken. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm een deel van de boter in een grote koekenpan en bak de sliptongen goudbruin. Fileer daarna de vis zodat je mooie filetjes overhoudt. Schep wat puree op verschillende plekken op de serveer/ovenschaal. Verdeel de tongfiletjes, paddenstoelen, abrikozenplakjes over de puree. Verwarm indien nodig nog even een paar minuten in de oven. Maak het gerecht af met in stukjes gebroken walnoten en versgemalen peper.
Ingrediënten
Instructies
Verpak de zoete aardappels en de pompoen in het aluminiumfolie en gaar in ca. 50 minuten op 190°C in de oven. Prik na 50 minuten even met een vork in de aardappels en pompoen om te testen hoe ver ze zijn. Ze zijn gaar als ze door en door zacht zijn.
Fruit in de tussentijd de knoflook en het sjalotje aan in de koekenpan en voeg de paddenstoelen en de platte peterselie toe. Breng op smaak met flink wat peper en zeezout. Als de paddenstoelen mooi bruin en gaar zijn, zet dan het vuur uit en laat alles in de warme pan liggen.
Snijd de gegaarde zoete aardappels doormidden en schep eenvoudig de aardappel uit de schil met een lepel. Doe dit ook met de pompoen. Pureer met de hand en schep de crème fraîche er doorheen. Gebruik de staafmixer om de puree egaler van textuur te maken. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm een deel van de boter in een grote koekenpan en bak de sliptongen goudbruin. Fileer daarna de vis zodat je mooie filetjes overhoudt. Schep wat puree op verschillende plekken op de serveer/ovenschaal. Verdeel de tongfiletjes, paddenstoelen, abrikozenplakjes over de puree. Verwarm indien nodig nog even een paar minuten in de oven. Maak het gerecht af met in stukjes gebroken walnoten en versgemalen peper.