Tong met paddenstoelen, abrikoos en pompoen

Tong met paddenstoelen, abrikoos en pompoen

 4 grote sliptongen
 100 gr shitake, dunne plakjes
 1 portobello, dunne plakjes
 2 tak(jes) platte peterselie, gehakt
 1 boter stok = 113.4 gram knoflook, geperst
 5 gesnipperde sjalot
 1 el olijfolie
 20 gr roomboter
 6 gedroogde abrikozen, in plakjes
 handje ongebrande, ongezouten walnoten
 2 zoete aardappels, met schil
 5 flespompoen, met schil, pitjes verwijderd
 15 el crème fraîche
 peper en zeezout
1

Verpak de zoete aardappels en de pompoen in het aluminiumfolie en gaar in ca. 50 minuten op 190°C in de oven. Prik na 50 minuten even met een vork in de aardappels en pompoen om te testen hoe ver ze zijn. Ze zijn gaar als ze door en door zacht zijn.

2

Fruit in de tussentijd de knoflook en het sjalotje aan in de koekenpan en voeg de paddenstoelen en de platte peterselie toe. Breng op smaak met flink wat peper en zeezout. Als de paddenstoelen mooi bruin en gaar zijn, zet dan het vuur uit en laat alles in de warme pan liggen.

3

Snijd de gegaarde zoete aardappels doormidden en schep eenvoudig de aardappel uit de schil met een lepel. Doe dit ook met de pompoen. Pureer met de hand en schep de crème fraîche er doorheen. Gebruik de staafmixer om de puree egaler van textuur te maken. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verwarm een deel van de boter in een grote koekenpan en bak de sliptongen goudbruin. Fileer daarna de vis zodat je mooie filetjes overhoudt. Schep wat puree op verschillende plekken op de serveer/ovenschaal. Verdeel de tongfiletjes, paddenstoelen, abrikozenplakjes over de puree. Verwarm indien nodig nog even een paar minuten in de oven. Maak het gerecht af met in stukjes gebroken walnoten en versgemalen peper.

Een heerlijk gerecht voor de herfst! De najaarsklassiekers pompoen en paddenstoel smaken heel goed bij het zachte visvlees van tong en de frisse smaak van abrikoos.

Ingrediënten

 4 grote sliptongen
 100 gr shitake, dunne plakjes
 1 portobello, dunne plakjes
 2 tak(jes) platte peterselie, gehakt
 1 boter stok = 113.4 gram knoflook, geperst
 5 gesnipperde sjalot
 1 el olijfolie
 20 gr roomboter
 6 gedroogde abrikozen, in plakjes
 handje ongebrande, ongezouten walnoten
 2 zoete aardappels, met schil
 5 flespompoen, met schil, pitjes verwijderd
 15 el crème fraîche
 peper en zeezout

Instructies

1

Verpak de zoete aardappels en de pompoen in het aluminiumfolie en gaar in ca. 50 minuten op 190°C in de oven. Prik na 50 minuten even met een vork in de aardappels en pompoen om te testen hoe ver ze zijn. Ze zijn gaar als ze door en door zacht zijn.

2

Fruit in de tussentijd de knoflook en het sjalotje aan in de koekenpan en voeg de paddenstoelen en de platte peterselie toe. Breng op smaak met flink wat peper en zeezout. Als de paddenstoelen mooi bruin en gaar zijn, zet dan het vuur uit en laat alles in de warme pan liggen.

3

Snijd de gegaarde zoete aardappels doormidden en schep eenvoudig de aardappel uit de schil met een lepel. Doe dit ook met de pompoen. Pureer met de hand en schep de crème fraîche er doorheen. Gebruik de staafmixer om de puree egaler van textuur te maken. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verwarm een deel van de boter in een grote koekenpan en bak de sliptongen goudbruin. Fileer daarna de vis zodat je mooie filetjes overhoudt. Schep wat puree op verschillende plekken op de serveer/ovenschaal. Verdeel de tongfiletjes, paddenstoelen, abrikozenplakjes over de puree. Verwarm indien nodig nog even een paar minuten in de oven. Maak het gerecht af met in stukjes gebroken walnoten en versgemalen peper.

Een heerlijk gerecht voor de herfst! De najaarsklassiekers pompoen en paddenstoel smaken heel goed bij het zachte visvlees van tong en de frisse smaak van abrikoos.
Tong met paddenstoelen, abrikoos en pompoen