Tong ‘Wellington’ met pesto

Tong ‘Wellington’ met pesto

 4 tongfilets van 100 g
 8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
 3 el pesto alla genovese
 1 ei, losgeklopt
 50 gr rucola
 4 zongedroogde tomaatjes, in stukjes
 1 gesnipperde sjalot
 1 el balsamicoazijn
 4 el extra vierge olijfolie
1

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Leg vier plakjes deeg op het werkvlak. Rol de tongfilets op of vouw ze dubbel en leg ze op het deeg; zorg dat rondom een rand van 1-2 cm vrij is. Schep er de pesto op. Dek de vis af met een tweede plakje deeg. Druk de rand goed dicht, gebruik eventueel een vork, en snijd het deeg zo nodig iets bij.

2

Bestrijk de pakketjes dun met het losgeklopte ei en maak in de bovenkant enkele insnedes. Leg de vispakketjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak ze in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar.

3

Meng intussen de rucola met de tomaatjes en sjalot. Maak de salade aan met de balsamico azijn, olijfolie, zout en peper. Verdeel de salade over vier borden. Leg er een pakketje tong 'Wellington’ bij.

4

TIP: Maak de pesto bij voorkeur zelf door een handvol basilicum met 1 teen knoflook, 1 eetlepel pijnboompitten en een flinke scheut extra vierge olijfolie met de staafmixer tot een smeuïge pasta te pureren. Meng er geraspte parmezaanse kaas door en breng de pesto op smaak met zout en peper.

Deze in bladerdeeg verpakte tong is letterlijk en figuurlijk een cadeautje. Een geschikt gerecht voor dinerdates waarbij je indruk wilt maken op je gasten of gewoon zomaar omdat het lekker is. Doordat je de Wellingtons in de oven bereidt heb je er geen omkijken naar en kun je meer tijd doorbrengen met jouw gasten. Ideaal!

Ingrediënten

 4 tongfilets van 100 g
 8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
 3 el pesto alla genovese
 1 ei, losgeklopt
 50 gr rucola
 4 zongedroogde tomaatjes, in stukjes
 1 gesnipperde sjalot
 1 el balsamicoazijn
 4 el extra vierge olijfolie

Instructies

1

Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Leg vier plakjes deeg op het werkvlak. Rol de tongfilets op of vouw ze dubbel en leg ze op het deeg; zorg dat rondom een rand van 1-2 cm vrij is. Schep er de pesto op. Dek de vis af met een tweede plakje deeg. Druk de rand goed dicht, gebruik eventueel een vork, en snijd het deeg zo nodig iets bij.

2

Bestrijk de pakketjes dun met het losgeklopte ei en maak in de bovenkant enkele insnedes. Leg de vispakketjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak ze in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar.

3

Meng intussen de rucola met de tomaatjes en sjalot. Maak de salade aan met de balsamico azijn, olijfolie, zout en peper. Verdeel de salade over vier borden. Leg er een pakketje tong 'Wellington’ bij.

4

TIP: Maak de pesto bij voorkeur zelf door een handvol basilicum met 1 teen knoflook, 1 eetlepel pijnboompitten en een flinke scheut extra vierge olijfolie met de staafmixer tot een smeuïge pasta te pureren. Meng er geraspte parmezaanse kaas door en breng de pesto op smaak met zout en peper.

Deze in bladerdeeg verpakte tong is letterlijk en figuurlijk een cadeautje. Een geschikt gerecht voor dinerdates waarbij je indruk wilt maken op je gasten of gewoon zomaar omdat het lekker is. Doordat je de Wellingtons in de oven bereidt heb je er geen omkijken naar en kun je meer tijd doorbrengen met jouw gasten. Ideaal!
Tong ‘Wellington’ met pesto