Witte aspergesalade met Holl garnalen

Witte aspergesalade met Holl garnalen

 250 gr Hollandse garnalen
 500 gr witte asperges
 4 tak(jes) munt
 sap en rasp van ½ citroen
 3 el walnootolie
 10 kleine glaasjes
1

Schil de asperges met een dunschiller vanaf het kopje naar beneden, draai de asperges tijdens het schillen steeds een slag. Snijd 1½ - 2 cm van de harde onderkanten af. Snijd de aspergepunten op 4 cm af. Leg de punten in een stoommandje en stoom ze in een stoompan (of steamer) in 4-6 minuten beetgaar. Laat ze afkoelen en halveer de aspergepunten in de lengte.

2

Snijd of schaaf de asperges schuin in flinterdunne plakjes. Leg de aspergeplakjes in een vergiet en schenk er ongeveer een liter kokend water over. Laat de plakjes goed uitlekken en afkoelen.

3

Pluk de blaadjes munt van de takjes. Houd 10 kleine blaadjes achter voor garnering en hak de resterende munt heel fijn.

4

Klop in een kom 2 eetlepels citroensap met de walnootolie en wat zout en versgemalen peper tot een dressing. Roer de citroenrasp, de fijngehakte munt en de aspergeplakjes erdoor. Laat de aspergesalade minstens 15 minuten staan.

5

Schep de aspergesalade in de glaasjes en verdeel de garnalen erover. Steek in elk glaasje een aspergepunt en garneer met een blaadje munt.

Tip: Deze salade is ook lekker als voorgerecht voor 4 personen. Gebruik dan grotere rechte glazen

Ingrediënten

 250 gr Hollandse garnalen
 500 gr witte asperges
 4 tak(jes) munt
 sap en rasp van ½ citroen
 3 el walnootolie
 10 kleine glaasjes

Instructies

1

Schil de asperges met een dunschiller vanaf het kopje naar beneden, draai de asperges tijdens het schillen steeds een slag. Snijd 1½ - 2 cm van de harde onderkanten af. Snijd de aspergepunten op 4 cm af. Leg de punten in een stoommandje en stoom ze in een stoompan (of steamer) in 4-6 minuten beetgaar. Laat ze afkoelen en halveer de aspergepunten in de lengte.

2

Snijd of schaaf de asperges schuin in flinterdunne plakjes. Leg de aspergeplakjes in een vergiet en schenk er ongeveer een liter kokend water over. Laat de plakjes goed uitlekken en afkoelen.

3

Pluk de blaadjes munt van de takjes. Houd 10 kleine blaadjes achter voor garnering en hak de resterende munt heel fijn.

4

Klop in een kom 2 eetlepels citroensap met de walnootolie en wat zout en versgemalen peper tot een dressing. Roer de citroenrasp, de fijngehakte munt en de aspergeplakjes erdoor. Laat de aspergesalade minstens 15 minuten staan.

5

Schep de aspergesalade in de glaasjes en verdeel de garnalen erover. Steek in elk glaasje een aspergepunt en garneer met een blaadje munt.

Tip: Deze salade is ook lekker als voorgerecht voor 4 personen. Gebruik dan grotere rechte glazen
Witte aspergesalade met Holl garnalen