Zeeduivel met zongedroogde tomaten en kappertjessaus

Zeeduivel met zongedroogde tomaten en kappertjessaus

 600 gr Zeeduivelfilet
 4 zongedroogde tomaatjes
 2 eieren
 25 gr geraspte parmezaanse kaas
 3 el bloem
 25 gr boter
 200 ml witte wijn
 200 ml koksroom
 1 el kappertjes
1

Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.

2

Klop de eieren los met de Parmezaanse kaas en de peper.

3

Spoel de zeeduivelfilet af onder koud water en dep de vis goed droog. Leg de filet tussen plasticfolie, druk de vis iets platter en haal vervolgens de filet eerst door de bloem en daarna door het eimengsel.

4

Bak de zeeduivel in de hete boter goudbruin en gaar in 3-4 minuten per kant, afhankelijk van de dikte. Maak intussen de saus door de witte wijn en de room in te koken. Bind de saus eventueel met 1 eetlepel allesbinder. Schep de tomaten en kappertjes erdoor. Serveer de zeeduivelfilet met de saus eromheen.

Lekker met tagliatelle en broccoli.

Ingrediënten

 600 gr Zeeduivelfilet
 4 zongedroogde tomaatjes
 2 eieren
 25 gr geraspte parmezaanse kaas
 3 el bloem
 25 gr boter
 200 ml witte wijn
 200 ml koksroom
 1 el kappertjes

Instructies

1

Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.

2

Klop de eieren los met de Parmezaanse kaas en de peper.

3

Spoel de zeeduivelfilet af onder koud water en dep de vis goed droog. Leg de filet tussen plasticfolie, druk de vis iets platter en haal vervolgens de filet eerst door de bloem en daarna door het eimengsel.

4

Bak de zeeduivel in de hete boter goudbruin en gaar in 3-4 minuten per kant, afhankelijk van de dikte. Maak intussen de saus door de witte wijn en de room in te koken. Bind de saus eventueel met 1 eetlepel allesbinder. Schep de tomaten en kappertjes erdoor. Serveer de zeeduivelfilet met de saus eromheen.

Lekker met tagliatelle en broccoli.
Zeeduivel met zongedroogde tomaten en kappertjessaus

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *