Zeeduivelcurry met sperziebonen

Zeeduivelcurry met sperziebonen

 4 mo(o)t(en) zeeduivel
 300 gr basmatirijst
 500 gr sperziebonen, schoongemaakt en in stukjes van 3 cm gesneden
 2 el zonnebloemolie
 2 teentje(s) knoflook, geperst
 1 gesnipperde ui
 2 el milde rode curry pasta
 400 ml kokosmelk
 verse koriander, naar smaak
 peper en zout vers gemalen, naar smaak
1

Kook / stoom de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar, giet af en laat uitstomen.

2

Kook de sperziebonen 5 minuten voor in kokend water, giet af en zet apart.

3

Verwarm de olie in een ruime koekenpan. Fruit de ui en knoflook een paar minuten en voeg de curry pasta toe. Bak even mee. Voeg dan de kokosmelk toe, roer goed door en doe de sperziebonen en zeeduivel erbij.

4

Laat dit 15 minuten pruttelen en draai de zeeduivel halverwege om.

5

Haal de zeeduivel van de graat af en snijd in stukken. Doe terug in de pan en breng de curry op smaak met peper en zout.

6

Serveer met de rijst en verse koriander.

Ingrediënten

 4 mo(o)t(en) zeeduivel
 300 gr basmatirijst
 500 gr sperziebonen, schoongemaakt en in stukjes van 3 cm gesneden
 2 el zonnebloemolie
 2 teentje(s) knoflook, geperst
 1 gesnipperde ui
 2 el milde rode curry pasta
 400 ml kokosmelk
 verse koriander, naar smaak
 peper en zout vers gemalen, naar smaak

Instructies

1

Kook / stoom de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar, giet af en laat uitstomen.

2

Kook de sperziebonen 5 minuten voor in kokend water, giet af en zet apart.

3

Verwarm de olie in een ruime koekenpan. Fruit de ui en knoflook een paar minuten en voeg de curry pasta toe. Bak even mee. Voeg dan de kokosmelk toe, roer goed door en doe de sperziebonen en zeeduivel erbij.

4

Laat dit 15 minuten pruttelen en draai de zeeduivel halverwege om.

5

Haal de zeeduivel van de graat af en snijd in stukken. Doe terug in de pan en breng de curry op smaak met peper en zout.

6

Serveer met de rijst en verse koriander.

Zeeduivelcurry met sperziebonen