Vis bereiding

Vis bereiding

Je hebt een heerlijke verse vis gehaald bij je favoriete visverkoper en deze heb je op jouw keukenblad liggen, maar hoe je hem gaat bereiden is nog een verrassing… Vergis je niet, want vis is zo veelzijdig in zijn gebruik!
Je kan vis bakken, stomen, stoven, in de oven, grillen, pocheren, frituren, etc… Er wordt dan ook met regelmaat gevraagd “maar welke vis is er nu geschikt voor welke bereidingsmethode?”

Vaak weten mensen niet wat ze met een vis aan moeten. Je kan er dan ook letterlijk alle kanten mee op gaan. Een aantal veel gekochte vis soorten heb ik hieronder voor je opgenoemd met mijn favoriete bereidingsmethode, maar zeg nu zelf… er zijn zoveel smaken… ik zou zeggen, Durf en probeer uit….

Zalmbbq, oven, grill
Kabeljauwroerbakken, bakken, oven
Tonijnzo rauw mogelijk, sushi
Makreelbbq, grill
Mosselenkoken, gratineren
Gamba’sbbq, grill, roerbakken
Palingstoven
Roodbaarsbbq, grill, bakken
Scholbakken