Geschiedenis

Kwaliteitsvishandel Schot

Onze geschiedenis

Om u onze passie voor vis beter te laten begrijpen, duiken we hieronder in de geschiedenis van ons bedrijf.

Het ontstaan van ons bedrijf Sinds 1925
De oudere generatie uit Roosendaal herinnert het zich misschien nog wel, twee mannen – Hendrik en Andries Schot – (opa en oudoom van Arjan) die vanuit hun duwkar hun vis uitventen.
Reeds in 1925 kwamen zij met hun boot in de winter naar de Roosendaalse haven en in de zomermaanden werd er op Thoolse ‘botjes’ gevist.

Later werd er een loods in de Ettingstraat betrokken. Hier vandaan werd het werk aangenamer en de duwkar werd ingeruild voor een Volkswagen bus.

Nog wat later, in 1970, kwamen de eerste verkoopwagens waar ook gebakken vis verkocht werd. Ondertussen toen opa Hendrik gepensioneerd was kwam een neef, Jaap Schot meewerken die later de zaak overnam en de verkoop activiteiten verder uitbreidde naar regio Essen (België).

Arjan’s vader (Jan Quist) kwam ook in dienst en omdat Jaap het in België steeds drukker kreeg en uitbreidde, heeft Jan in 1978 de zaak in Roosendaal overgenomen. Zo ontstond Schot’s Vishandel B.V.B.A. Essen.

Jan breidde in Roosendaal de zaak uit met standplaatsen in Goeree-Overflakkee, de Drechtsteden en Oudenbosch. Een gedeelte werd verkocht aan Vishandel Schot van Dijke.

In 1982 kwam Arjan in de zaak. In 1988 werd Jan ziek en kon het werk helaas niet meer doen. Samen met een collega hebben wij het bedrijf overgenomen en sinds 1991 werkt Mieke (echtgenote van Arjan) ook mee in de zaak.

Intussen bestaat ons bedrijf uit twee verkoopwagens, hebben wij naast onze standplaatsen in Roosendaal ook standplaatsen in Herkingen en Nieuwe Tonge. Onze zoon William werkt ook vanuit onze loods in Tholen en staat op de Belgische markten.

Nu verzorgen wij, Arjan & Mieke, samen met onze dochter Sharon en twee medewerksters Elvera en Magda uw verse zee-producten op onze standplaatsen in Roosendaal en Goeree-Overflakkee. Magda werkt vooral in de keuken, zij draagt zorg voor al onze “snelle” maaltijden. Vanaf 1 januari 2021 is Suuz bij ons team aangesloten als ‘allround’ medewerkster.

Omdat er veel vishandels zijn die ook Schot heten en gestationeerd zijn in Tholen, hebben wij ter verduidelijking aan onze oude familienaam ‘Kwaliteitsvishandel Schot’ ‘Arjan Quist’ toegevoegd.